Πρωτιά του Σχολείου μας στον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO

Στην προκριματική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 6 ομάδες από ισάριθμα σχολεία της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ. Το Π. Π. ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης  ήλθε πρώτο στη σειρά κατάταξης με βαθμολογία: 95.5/100 στη Φυσική, 100/100 στη Χημεία, 100/100 στη Βιολογία και 295.5/300 στο Σύνολο

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδας μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? European Union Science Olympiad - EUSO 2015, διοργάνωσε και εφέτος τοπικό προκριματικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-1998. Ο διαγωνισμός διεξήχθη, με ιδιαίτερη επιτυχία, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης από τις 09:00 έως τις 13:00. Από το διαγωνισμό προκρίθηκε η ομάδα που θα συμμετάσχει στη 2η φάση (τελική) του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Από την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου 2015 στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω για τη νότια Ελλάδα, θα επιλεγεί μία (1) ομάδα. Η ομάδα αυτή μαζί με την ομάδα που θα επιλεγεί από την βόρεια Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Αυστρία από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2015.

Δεδομένου ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι μαθητές μας πρώτευσαν και στις τρεις επιμέρους επιστήμες.

Διαγωνίστηκαν οι μαθητές (με αλφαβητική σειρά): Ζαμπετάκη Δέσποινα (B1), Καλλιμάνη Μαρία-Φωτεινή (B1), Λασκαράτος Αχιλλέας (B1) και Τηλιακού Χλόη (B4). Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετέχει και η μαθήτρια Άννα Ζαχαρίου (Β1).

Τους προετοίμασαν ειδικά για το διαγωνισμό οι καθηγητές (με αλφαβητική σειρά): Μακεδόνας Χριστόδουλος (Χημεία), Μοσχοπούλου Νικολέτα (Βιολογία) και Ορφανόπουλος Βασίλειος (Φυσική).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της 24-1-2015 στο Αιγάλεω !