Εργαστήριο Άλγεβρας

Αφίσα Εργαστηρίου Άλγεβρας 2014-2015

Το Εργαστήριο Άλγεβρας του Προτύπου Πειραμτικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συνεχίζει για 3ο χρόνο την λειτουργία του.

Πληροφορίες

 

O Διαγωνισμός "Θαλής" 2014

Το  σχολείο μας το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο για τον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Θα διαγωνισθούν οι μαθητές:

  • της Ευαγγελικής Σχολής
  • της Λεοντείου Σχολής
  • των Εκπαιδευτηρίων Παλάδιο

 

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του Λυκείου Ευαγγελικής στις 8.30.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2109333712, 2109370180

 

Ταινία κινουμένων σχεδίων για την οικονομική κρίση - Συμμετοχή σε Φεστιβάλ

Στα πλαίσια της Δράσης «Δημιουργία Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (animation)», η οποία υλοποιήθηκε από τις καθηγήτριες Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06 Αγγλικών) και (Κωνσταντίνα Σβώλη, ΠΕ09 Οικονομολόγος) στα αγγλικά, σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, κατά το σχολικό έτος 2013-2014 με μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, δημιουργήθηκε μία ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα την οικονομική κρίση.

 

 

Ένα εργοστάσιο συμβολίζει τη σύγχρονη κοινωνία, όπου όταν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι κάνουν επενδύσεις και οι μέσοι πολίτες έχουν εργασία, εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι. Το αρκουδάκι συμβολίζει τόσο το παραγόμενο προϊόν όσο και την ευτυχία των ίδιων των ανθρώπων. Όταν όμως οι πλούσιοι, γεμάτοι απληστία, θέλουν να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι και αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας και να μειώνουν τις θέσεις εργασίας, η ανεργία φέρνει περισσότερα κέρδη στους κεφαλαιούχους, αλλά μειώνεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και χάνεται η ευτυχία των ανθρώπων, γεγονός το οποίο συμβολίζεται από το αρκουδάκι που σταδιακά διαλύεται. Στο τέλος της ταινίας, το αρκουδάκι πέφτει προς τους θεατές, θέτοντας τον καθένα από εμάς υπεύθυνο για την επίλυση της κρίσης και την αποκατάσταση της ευτυχίας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής στον τομέα του Media Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Andrew Burn ανέβασε στο Twitter του την ταινία μας ως υπόδειγμα μαθητικής ταινίας κινουμένων σχεδίων. Στην Αγγλία είναι συνηθισμένο οι εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χώρο να ανεβαίνουν στο Twitter για άμεση ενημέρωση και διάχυση της πληροφορίας.

Μπορείτε να δείτε τι έγραψε στο link  https://twitter.com/andrewburn1

Για διευκόλυνσή σας, υπάρχει εδώ αντιγραμμένο το σχόλιό του:

andrew burn ?@andrewburn1 

Very striking Greek teenagers' austerity animation http://m.youtube.com/watch?v=NSKKQ9kpwxc ?- Eirini Arnaouti and colleagues.

 


Το Π.Π. ΓΕΛ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετέχει στην «14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας camera Zizanio», η οποία διεξάγεται 29.11-06.12.2014 στην Αρχαία Ολυμπία, παράλληλα με το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Το σχολείο μας συμμετέχει με την ταινία κινουμένων σχεδίων ?The Society?, η οποία δημιουργήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά στα πλαίσια της Δράσης «Δημιουργία Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (animation)» σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Μπορείτε να δείτε όλους τους συμμετέχοντες στον κατάλογο του φεστιβάλ http://camerazizanio.net/2014/11/27/catalogue-2014/.

 

A' Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας για Μαθητές και Σχολεία

Στα πλαίσια του Ομίλου "Φιλαναγνωσία και Σχολική Βιβλιοθήκη" του σχολείου μας διοργανώνεται ο Α' Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Η μυστική παπαρούνα" για μαθητές και σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 29 Νοεμβρίου 2013 μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014. Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ.

 

Ενδοσχολικός διαγωνισμός για τη σημασία του εθελοντισμού

To Π. Π. Γυμνάσιο και Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης διοργανώνει ενδοσχολικό διαγωνισμό για τη σημασία του εθελοντισμού από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου. Πληροφορίες για τον διαγωνισμό διαβάστε εδώ.