Η εκδρομή μας στη Βενετία 2010-2011

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βενετία και Ελληνισμός» πραγματοποιήθηκε ταξίδι στην Ιταλία, στις πόλεις Βενετία και Φεράρα από 25/03/1 έως και 31/3/11 με συμμετοχή 62 μαθητών και μαθητριών.

Η ομάδα αποχώρησε από το σχολείο το απόγευμα της 25ης Μαρτίου και από την Πάτρα  με πλοίο έφτασε στην Βενετία. Την 26η Μαρτίου το πρωί (11.00-13.00) και το απόγευμα (18.00-20.00) παρουσίασαν οι μαθητές τις εργασίες που είχαν εκπονήσει κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.  Το πρωί της 27ης Μαρτίου  η ομάδα έφτασε στην Βενετία και στη συνέχεια  επισκέφτηκε  το Δουκικό Μέγαρο, τον Άγιο Μάρκο, το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κ.λπ.

Την 28ην Μαρτίου πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη   την Φεράρα και περιήγηση  στο  δουκικό μέγαρο, στον καθεδρικό ναό και σε άλλα αξιοθέατα.

Την 29ην Μαρτίου,  στην Βενετία,  η ομάδα επισκέφτηκε  την Πινακοθήκη Ακαντέμια, το μεγάλο κανάλι, την γέφυρα του Ριάλτο, εργαστήριο υαλουργίας κ.λπ.

Η ομάδα αναχώρησε στις  30/3 από την Βενετία και έφτασε  οδικώς στην Αγκώνα. Μετά τον απόπλου οι συνοδοί καθηγητές ετοίμασαν θέματα, ώστε οι μαθητές να εξετασθούν την επομένη γραπτώς προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επίτευξης των διδακτικών στόχων του προγράμματος, 

 Πιστεύουμε ότι  η εκδρομή σημείωσε λαμπρή επιτυχία και  ότι οι μαθητές αποκόμισαν τα μέγιστα σε μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο από την πραγματοποίησή της.